- Fysiotherapie Direct

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

 

Fysiotherapie

Een fysiotherapeut is eenvoudig gezegd de specialist in bewegen en alles wat hierbij klachten kan veroorzaken, waaronder spieren, pezen, banden en zenuwen. Het menselijk lichaam zit ingewikkeld in elkaar. Er zijn ontelbare oorzaken waardoor het lichaam minder goed kan funtioneren en hierdoor klachten veroorzaakt tijdens beweging of in rust. De fysiotherapeut is gespecialiseerd in het onderscheiden van deze klachten en het verhelpen er van.

 
 

Een aantal van de klachten waarbij de fysiotherapeut u kan helpen zijn:

  • Nekklachten

  • Schouderklachten

  • Hoofdpijnklachten

  • Rugpijn

  • Sportblessures

  • Knieklachten

  • Revalidatie na een operatieve ingreep

  • Enkel klachten

 


Omdat fysiotherapie sinds 2006 toegankelijk is zonder verwijzing van de huisarts, voert de fysiotherapeut ook een screening uit om te onderzoeken of de klachten die u ervaart kunnen worden verholpen door middel van fysiotherapie, of dat er aanvullend onderzoek nodig is.

Fysiotherapie bij sporters

Als sporter vraag je veel meer van je lichaam dan de gemiddelde Nederlander. Dit betekent ook dat het vaker voorkomt dat er blessures ontstaan. De sportfysiotherapie kijkt daarom ook naar het type sport dat je beoefend en wat de specifieke ontstaanswijze is van de blessure. Vervolgens gebruikt de fysiotherapeut verschillende technieken en een sportspecifieke revalidatie waarbij een snel sportherstel als prioriteit wordt gesteld.

Behandeling

Fysiotherapie
DIRECT in Hoogeveen gebruikt verschillende technieken om de klachten te verhelpen.

Triggerpoint behandeling


Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in een spiervezel, in de volksmond ook wel spierknopen genoemd. Deze triggerpoints kunnen klachten veroorzaken in het gebied van de verkramping, maar vaak ook in een ander specifiek deel van het lichaam. Bij Fysiotherapie
DIRECT in Hoogeveen weet de fysiotherapeut welke triggerpoints bepaalde klachten kunnen veroorzaken en kan hierdoor vaak de klachten snel verminderen.

Mobilisaties

Sommige klachten worden veroorzaakt omdat een gewricht niet beweegt zoals het zou moeten bewegen. Dit kan vervolgens klachten geven in bepaalde delen van het lichaam. De fysiotherapeut is expert in het herkennen van een abnormaal patroon in het bewegen en kan door middel van bepaalde technieken deze bewegingsbeperking verhelpen.

Oefentherapie

Het kan bij bepaalde klachten nodig zijn om de spieren op een specifieke manier te trainen met behulp van oefentherapie. Bij Fysiotherapie
DIRECT weet de fysiotherapeut welke oefeningen nuttig zijn voor het verhelpen van deze klachten. Omdat wij zijn gelocaliseerd in het fitness centrum Fantastic Sports in Hoogeveen hebben wij toegang tot de beste middelen voor deze oefentherapie.

 


 

DIRECT een afspraak maken?

  Maandag
 Dinsdag
 Woensdag
 Donderdag
 Vrijdag

 08:30 - 11:00
 11:00 - 14:00
 14:00 - 17:00
 Na 17:00 uur

 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu