Blessures

Over het algemeen komen blessures het vaakste voor bij het beoefenen van sport, maar ook ligt een gemiste drempel, een keukentrapje die net 1 trede hoger is dan je dacht of je hond die verder op een eend in het vizier heeft altijd op de loer.

Als het gaat om blessures praten we nu even over een acuut moment, waarbij irritatie of schade ontstaat in het weefsel rondom een gewricht, of als het een heftiger moment is geweest, schade aan kraakbeen of botstructuren. Hierbij is het van ons als fysiotherapeuten essentieel om te herkennen wat de situatie is in de betrokken spieren/pezen/banden. Dit staat namelijk aan de basis van de aanpak die we kiezen.

In de eerste fase, net na het ontstaan van de blessure, moeten we niet al te veel gaan doen in de directe omgeving van het weefsel. Hierbij is het vooral belangrijk dat je goede adviezen en begeleiding krijgt in het omgaan met de blessure. Dingen zoals arbeid/rustverhouding, wel of niet koelen, gebruik van pijnstilling en hulpmiddelen worden afgestemd, zodat je lichaam optimaal kan herstellen.

Afspraak-maken-wit

Direct een afspraak maken?

06-31658918 | info@fysiotherapiedirect.nl

Afspraak-maken-wit

Direct een afspraak maken?

06-31658918 | info@fysiotherapiedirect.nl