Nek- en of hoofdpijn

Nekpijn is een veelvoorkomend probleem. Doorlopend heeft zo’n 20% van de Nederlanders klachten aan het nek-schouder gebied. Over het algemeen zijn dit kortdurende nekklachten, het kenmerkende van nekklachten is jammer genoeg wel dat ze vaak terugkeren. 

Nekklachten hebben een nauwe relatie met houding, uithoudingsvermogen van de kleine nekspieren, en verschillende stressfactoren.

Hoofdpijn die ontstaat uit het nek-schouder gebied is, zeker sinds half Nederland thuis werkt, een veel voorkomende klacht.

Het typische van deze hoofdpijnsoort is dat het samenhangt met de belasting en beweging van de nek. Vaak geven mensen ook wel aan dat ze het gevoel hebben dat de hoofdpijn uit de nek komt. De hoofdpijn zit meestal aan één kant en lokaliseert zich geregeld aan de achterzijde van het hoofd, maar kan ook naar de zijkant/de slaap of het voorhoofd trekken. Altijd een vervelende klacht, wat bijvoorbeeld concentreren extra moeilijk maakt!

De oorzaak van deze hoofdpijn zit in dit geval in de stijfheid van nekwervels en de spieren die hier langs lopen. Behandeling zal dan ook voornamelijk gericht zijn om de beweging van de wervelkolom te herstellen, en u oefeningen mee te geven om thuis de bewegelijkheid te behouden.

Afspraak-maken-wit

Direct een afspraak maken?

06-31658918 | info@fysiotherapiedirect.nl

Afspraak-maken-wit

Direct een afspraak maken?

06-31658918 | info@fysiotherapiedirect.nl