Pijn rondom heupgewricht

Het heupgewricht heeft van zichzelf een erg grote mogelijkheid om in heel veel richtingen te bewegen. Dit is nuttig, maar in het geval van een heup blessure ook gedurende de hele dag een obstakel.

De klachten die we zien rondom het heup gewricht zijn pijn aan de zijkant van de heup, richting de bilspier, welke tegelijk aanwezig kunnen zijn met rugpijn of beenpijn aan de zijkant. De oorzaak van deze pijnklachten kan liggen in een deel van de rug, de bil en beenspieren, of in sommige specifieke gevallen is er sprake van een slijmbeursontsteking, een bursa trochanterica.

Liespijn is iets wat ook veel voorkomt, dit is soms een teken dat er iets aan de hand is met het heupgewricht (incl. kapsel en banden) zelf. Hierbij kun je denken aan artrose in de heup, of bij sporters een trauma aan het labrum van de heup. Daarnaast kan liespijn een uitstralingspijn zijn van de rug, pijn van de aanhechtingen van de dijbeenspieren, of een liesbreuk.

De fysiotherapeut zal een duidelijke diagnose willen stellen, waardoor het behandelplan de grootste kans van slagen heeft. De behandeling bestaat uit het doseren van belasting, mobiliseren van heup/rug, oprekken en versterken van spierstructuren en waar nodig sportspecifieke revalidatie verzorgen bij sportletsels.

Afspraak-maken-wit

Direct een afspraak maken?

06-31658918 | info@fysiotherapiedirect.nl

Afspraak-maken-wit

Direct een afspraak maken?

06-31658918 | info@fysiotherapiedirect.nl