Revalidatie

Revalidatie na een nieuwe heup of knie

Vaak wordt in het ziekenhuis na de operatie al vrij snel gestart met in beweging komen. Als eerst met opstaan uit bed, een stukje lopen, en zodra het lukt komt traplopen ook aan de orde. Hierdoor bent u zo snel als mogelijk weer mobiel en wordt het lichaam meteen uitgedaagd voor actief herstel.

Vervolgens gaat u naar huis, waar het erg wennen is, omdat de normale activiteiten van het dagelijks leven een behoorlijke uitdaging kunnen zijn, en de eerste periode na een operatie ook op gebied van pijn niet altijd een pretje is. 

Wij komen daarom in de eerste weken van de behandeling dan ook bij u thuis, om hierin te ondersteunen, tips en handigheidjes te geven, en op te bouwen met de eerste oefeningen naar een spoedig herstel! Wanneer nodig, krijgt u een hometrainer thuis om snel soepelheid op te bouwen. 

In deze eerste fase is het van belang zorgvuldig te werk te gaan, om de balans tussen genoeg belasting, maar geen overbelasting te vinden. Hierin spelen wij als fysiotherapeuten een centrale rol. 

De oefeningen worden uitgebreid, u zult merken steeds meer te kunnen, en steeds meer vrijheid van bewegen terug te krijgen, zonder de pijnklachten die u voor de operatie had. Wanneer dit mogelijk is gaan we uitbreiden met training in de vrije oefenzaal van 120m2, waar kracht, uithoudingsvermogen en balans optimaal worden verbeterd. 

We gaan hiermee door tot u merkt weer alles te kunnen met de nieuwe heup of nieuwe knie!

Revalidatie na operatie aan banden/pezen of na een ongeval/sporttrauma

In deze categorie vallen bijvoorbeeld de voorste kruisband revalidatie, meniscusletsel, bandletsel, enkeltrauma, herstel na operatieve correctie en opereren van herhaalde schouderluxaties.

De revalidatie hiervan is heel breed, en wordt specifiek opgesteld voor de persoon die we voor ons hebben. Je kunt wel na gaan dat de doelen en mogelijkheden enorm uiteen lopen, en erg afhankelijk zijn van de voorkeuren van de persoon zelf, aard/zwaarte van de operatie, doel van uiteindelijk hertsel, wel of geen sportbeoefening, ga zo maar door. Omdat wij een specialistisch revalidatie programma voor je samenstellen, en lichamelijke problemen die ontstaan tijdens het proces, fysiek behandelen, herstel je sneller en met blijvend resultaat.

Afspraak-maken-wit

Direct een afspraak maken?

06-31658918 | info@fysiotherapiedirect.nl

Afspraak-maken-wit

Direct een afspraak maken?

06-31658918 | info@fysiotherapiedirect.nl