Rugklachten

Rugklachten komen erg veel voor, in alle soorten en maten. Zo’n 95% van de Nederlandse bevolking krijgt op een bepaald moment in zijn leven last van een periode van rugpijn.

Bij rugklachten spelen veel factoren een rol; denk aan fysieke belasting van de rug, leeftijd, soort werkzaamheden, balans tussen grote en kleinere rugspieren, een acute rugklacht of één die geleidelijk aan ontstaan is, noem maar op.

Wat het belangrijkste is bij rugklachten, is een oorzaak-gevolg relatie te achterhalen. Die is niet altijd voordehand liggend, maar in veel gevallen wel aanwezig. De rugpijn die gekomen is, is vaak een gevolg van een tekort aan beweging van de rug zelf, een tekort aan sturing van de juiste spieren op het juiste moment, versterkt door omgevingsfactoren zoals stress, algehele lichamelijke gezondheid, etc.

We behandelen bij rugklachten zowel oorzaak als gevolg; Je hebt rugpijn, dus dat is de eerste prioriteit, de pijn verminderen. Wat echter wel net zo belangrijk is, is voorkomen dat het terugkomt, door te achterhalen wat er mis gaat in de situatie rondom de rug.

Afspraak-maken-wit

Direct een afspraak maken?

06-31658918 | info@fysiotherapiedirect.nl

Afspraak-maken-wit

Direct een afspraak maken?

06-31658918 | info@fysiotherapiedirect.nl